Pianolessen

vanessa-bot-pianolessenDe piano is net als de gitaar een zeer populair instrument. Het heeft op een weer andere manier een prachtig geluid en is ook geschikt om allerlei soorten muziek op te spelen.

Natuurlijk is het zo dat als je er voor kiest om noten te leren lezen, dat dat je muzikale leven enorm zal verrijken en vergemakkelijken. Ik raad het ook zeker aan. Echter in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is het niet een absolute must. Ook als je bijvoorbeeld gewoon lekker popmuziek wilt spelen en zodoende je eigen favoriete nummers, dan kan ik je ook daar mee zeer zeker van dienst zijn.

Het grote voordeel van een piano is dat het toetsenbord, als je die eenmaal kent, heel overzichtelijk is. Ook het aanslaan van de toetsen produceert onmiddellijk geluid. Dit zorgt ervoor dat je snel resultaat kunt boeken, wat uiteraard heel motiverend werkt.

Verder hoef je tegenwoordig niet per se een échte piano aan te schaffen, maar kun je heel goed weg komen met een keyboard, een synthesizer, of met een íets ruimer budget, een digitale piano. Ze zijn veel goedkoper en vaak ook gemakkelijk te vervoeren. Tevens bevatten ze heel veel verschillende geluiden waar je allerlei leuke dingen mee kunt doen.

Als je inderdaad een digitaal toetsenbord wilt aanschaffen, of dat nou een keyboard, een synthesizer of een digitale piano is, kijk dan op de achterkant van dat instrument of er een ingang is voor een ‘hold-‘ of ‘sustainpedaal’ en schaf er meteen ééntje aan. Houd er verder ook rekening mee dat de meeste synthesizers geen interne versterker of boxen hebben en je die er dus apart bij moet aanschaffen. Voor een kleine €100,- heb je overigens een mooi stel actieve boxen, waar je thuis ruimschoots voldoende aan zult hebben.

Hoe dan ook, digitaal of niet, de piano is een prachtig instrument!

Lijkt ’t je wat? Mail dan naar neshvillebot@gmail.com voor een afspraak.

Video’s van mijn leerlingen of van mijzelf, tutorials, covers, optredens zijn te vinden op mijn YouTube-Kanaal. Neshville A. Bot – YouTube