Totally Guitars

Graag wil ik op deze pagina verder ingaan op mijn overige muzikale werkzaamheden. De laatste vijftien jaar heb ik het geven van muzieklessen uitgebreid naar een ander medium, het internet en dan met name via YouTube en Skype/Google Duo/Zoom etc. Dat is opgemerkt door de Amerikaanse gitaarlessen website, Totally Guitars. www.totallyguitars.com

De site, die in 2009 is opgericht, biedt online professionele videolessen welke worden samengesteld door Neil Hogan. Naast het feit dat hij een absolute gitaar-virtuoos is, is hij ook naar mijn mening de beste leraar die ik ooit ben tegengekomen.
Hij en zijn zakenpartner waren al enige tijd op zoek naar een extra gitaarleraar, die zowel als gitarist maar nog meer als leraar communicatief bekwaam zou zijn om op geregelde basis gitaarlessen-video’s voor hen te ontwikkelen.

Hun voorstel om een officiële leraar, naast Neil Hogan, van Totally Guitars te worden was een kans die ik met beide handen heb aangegrepen. Sinds 2013 heb ik meer dan 300 volledige lessen voor de site uitgewerkt en opgenomen. Het is een samenwerking die voor alle partijen naar volle tevredenheid verloopt.

Voor mij persoonlijk is het een vorm van lesgeven die op een hele andere manier uitdagend is, variatie biedt en veel toevoegt aan mijn ontwikkeling en kwaliteiten als muziekleraar.
Aangezien ik elke week een nieuwe videoles, welke uit vele delen bestaat, aan de site-bibliotheek, genaamd ‘The Target Program’ toevoeg, heb ik op een gegeven moment besloten de persoonlijke lessen in mijn studio te beperken tot drie dagen.

Naast het ontwikkelen van videolessen organiseert Totally Guitars elk jaar in California/USA ‘The International Guitar Camp’ IGC California, waar ik tot mijn grote plezier, als één van de leraren, vele keren ben geweest. Het is elk jaar weer een enorm succes, en wederom zijn de voorbereidingen voor volgend jaar (September 2024) in volle gang.

De previews van de lessen die ik heb mogen ontwikkelen zijn terug te vinden op YouTube. Enkele artiesten en bands daaronder zijn bijvoorbeeld Ed Sheeran, Passenger, Jason Mraz, Ben Howard, U2, James Blunt, Taylor Swift, Adele, P!nk, Jake Bugg, Christina Perri, The Decemberists, Coldplay, The Eagles, The Bee Gees, Pearl Jam, Neil Young, Shawn Colvin, Seal, Don Henley, Bruce Springsteen, George Michael, Heart, 10cc, Foreigner, Keane en vele meer.